Badrumsdesign

3Dusch – blandare – handtag
Att det finns mycket att välja på när det kommer till badrum lär väl knappast vara en överraskning för dig som går i badrumsdrömmar. Många gånger är det så när man sätter sig ner och exempelvis ska rita badrum att det är detaljerna som man inte riktigt har koll på. Samtidigt är det detaljerna som kommer att avgöra helheten. Det är ett sätt för dig att vara väldigt personlig i din badrumsstil. Det är dock viktigt att tänka på att överdrifter sällan blir lyckade, därför bör man ha en mer återhållsam hållning till designandet i badrummet då det trots allt inte ska vara alldeles för mycket intryck i det utrymmet. Metall är bra att använda sig av, gärna kromat när det kommer till dusch, blandare och handtag. Glasdörrar i en duschkabin är dessutom snyggt och stilrent.

Badkar och handfat
Badkaret och handfatet som du kommer att använda dig av är verkligen en smakfråga. Här gäller det att tänka funktionellt samtidigt som man tänker design. Meningen är ju att badkaret och handfatet ska fungera för er situation och kunna sörja för det behovet som ni har. Porslin brukar vara ett vanligt material att använda sig av, men det finns fler varianter.

Speglar
Speglar är såklart viktiga för alla badrum. Det är trots allt där man brukar göra sig iordning och då behöver man se sig själv i en spegel. Speglar är både praktiska och snygga, så kosta gärna på dig när det gäller storlek och antal. Inte bara ger det dig större yta att se dig själv, det förhöjer också intrycket av badrummet.

Ljus
Många gånger är det så att det naturliga ljusinsläppet från ett eventuellt fönster inte är nog, speciellt inte vid den mörkare perioden på året. Då är det viktigt att man har planerat belysningen på ett bra sätt. Badrummet kräver olika belysning för olika tillfällen och man bör se till att det finns både dunkel belysning och väldigt klar, då båda kommer att behövas. Lampor med dimmer är ett bra alternativ och har man samtidigt speglar i badrummet blir det än ljusare.

Möbler
Givetvis så ska badrummet också möbleras för att man ska kunna förvara saker i det. Allt från badrumsskåp till hyllor ingår i detta och innan man väljer blir det viktigt att tänka på vad det är man egentligen behöver ha, då möblerna kan komma att ta upp ganska mycket utrymme. Badrum är oftast ett av husets minsta rum, vilket betyder att man ska vara effektiv i förvaringen. Använd därför inte alldeles för stora möbler och se till att du har det viktigaste på plats, annat mindre relevant är kanske bara onödigt när det kommer till kritan.

Några enkla tips
Ska badrummet användas av många samtidigt så är det också en mycket bra idé att tänka på vissa avskärmningar. Det blir kanske inte helt privat, men det bidrar i vilket fall med att man kan känna sig någorlunda ifred, speciellt om alla gör sig iordning samtidigt på morgonen. Att ha extra utrymme i badrummet är också en smart idé, speciellt om man tänkt installera tvättmaskin, ett skötbord eller något annat som kan behövas i framtiden.